Els invents de la revolució industrial.




Hello!, tornem a ser aquí novament... ara per ocupar-nos del tema de la Revolució Industrial i, més concretament, de les innovacions produïdes a la indústria tèxtil. D'entrada és recomanable que visiteu l'enllaç sobre la indústria tèxtil anglesa clicant aquí i fent una ullada al que us surti. La pagina està en anglès però podeu tafanejar els invents, les innovacions, els inventors, algunes històries curioses, etc... tot relacionat amb el món del tèxtil i la Revolució Industrial en aquest camp.

A banda, a continuació us penjo una sèrie d'imatges que, penso, us poden ser d'utilitat. En primer lloc aquí teniu un gravat d'època en què es veu un teixidor fent servir la llançadora volant inventada per en Kay el 1733...



... i aquest és el propi Mr. Kay força espantat per uns "petits incidents" que es van produir pocs anys després que el seu invent fos conegut arreu d'Anglaterra...



A continuació teniu una reproducció de la maravellosa "Water Frame", una de les màquines de filar més famoses i conegudes de tota la revolució industrial, que estalviava molt de temps als filadors i filadores i feia emprenyar moltíssim als teixidors (tant que pràcticament no podien donar l'abast a l'hora de fer la seva feina) ...


En la última notícia que us vaig penjar hi podeu veure la "Mule Jenny" una altra de les grans màquines de filar inventades durant aquest període. Finalment he trobat aquesta mostra interessant d'una màquina (o corró) per estampar les teles (és a dir, per a pintar-les i dibuixar-hi estampats)...



I fins aquí el joc de les imatges.


Bé, una vegada fetes les explicacions ara toquen les preguntes. Totes les respostes les podeu treure de la pàgina web que us he recomanat abans (si, està en anglès... però unes ments tant privilegiades com les vostres segur que no tenen cap problema en entendre perfectament la llengua d'en James Watt). Així que:

1) Quin problema va tenir el senyor Kay amb el seu invent i que li va passar en els darrers anys de la seva vida (tal com mostra el dibuix que us he penjat més amunt)?

2) El 1842 un alemany que va visitar Manchester va quedar-se al·lucinat en adonar-se que molta gent de la ciutat patia "certa malaltia" relacionada amb els accidents de treball que es produïen a la indústria tèxtil... quin problema tenien aquesta gent de Manchester.

3) (Pregunta repetida) On va nèixer i en quin any el senyor James Watt, inventor de la màquina de vapor?

4) L'any 1701, Anglaterra importava des de les seves colònies americanes quasi 2 milions de lliures de cotó (en brut) per poder fabricar teixits a la metropoli. Cent anys més tard, el 1800, quants milions de lliures de cotó es portaven cap a Anglaterra?
(Aquesta és xunga... però la resposta, com totes les altres, és a la pàgina web... segur).

Com sempre, els 10 primers que em presentin les respostes (aquest cop per PER ESCRIT) s'enporten un parell de positius (NO VAL PENJAR-LES AL BLOG AQUESTA VEGADA).

Comments:
molt millor per escrit
 
molt bé, intentaré treure una mica de temps d'algun lloc per fer les preguntes, i sincerament, no pensava que la Mulle Jenny sigués tant gran.
 
Trobo que aquestes activitats per pujar nota i guanyar més positius són una molt bona forma d'aprendre i interessar-se més pels invents de la revolució industrial.
Verònica Barón. 4t B
 
Aquesta idea hem sembla molt bona, ja que es una manera de pujar nota i aixi aprens una mica de les maquines de la revolucio industrial.
 
és interessant.
 
Soc la Maria Parralejo
Està molt bé
que fiquis questes preguntes
per guanyar alguns positius..!!!
 
Ei Gerard!

Ma agradat aquesta pagina web que as penjat per tal de veure com eren alguns dels invents da la revolució industrial. Trobo que es interessant que fiquis aixó per tal de veure com treballaven els nostres avantpassats i comparar-ho amb les tècniques que s'usen avui en dia.
ia anire passant avere si hi han mes coses noves publicades!
adeuu!
 
m'hi torno a passar!

cristina mata 4tb
 
EI GERARDDD
ke he fet les preguntes
per guanyar un parell de positius
la ultima pregunta costa trobar la resposta i més el text en anglés...!

adeuu !
 
On va nèixer i en quin any el senyor James Watt, inventor de la màquina de vapor?

Aquesta pregunta numes s'ha de dir kuan va neixer?

Mihail 4rtB
 
Ja m'he passat per l'enllaç i trobo que està bé veure les màquines de les que ens parles.
 
Soc la Marta Calbet!
no tinc temps ya que demà tinc un exameen, que ens l'han manat avui
....
però bueno, que esta bè els comentaris de les fotos i tot!
ale, men vaig a estudia.
 
Gerard tot aixo
sta molt be i ens
ajuda a compendre-ho millor.
pdries dir el nom d'akella colonia textil
que te un aquadeucte per tal de fer caure l'aigua a major velocitat sobre una turbina ?¿
 
Per fi me n'he enrrecordat de passar pel bloc. Esque mai i pensava, en fi, està bé.

Martí Ollé 4tB
 
EI!
Doncs sí, les fotos ajuden a fer-se una idea més clara d'aquesta màquinària.
I més quan estàs estudiant la nit abans de l'examen.

Alumnes de 4tB ( per si de cas):
Shizuka Minamoto
Takeshi Gôda
Suneo Honekawa

No se sap mai si ens caurà una pregunta semblant.
 
Paso
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?