El període d'entreguerres (1): La revolució russa.





Com que tots som conscients que falta molt poc temps per acabar el curs i que hauré de posar el "turbo" per poder veure tot allo que desitjaria, he cregut oportú facilitar-vos (via blog) l'enllanç d'un petit documental (dividit en quatre capítols) sobre els fets ocorreguts a Rússia a partir de 1917.


Us aconsello que us l'aneu mirant a poc a poc i que tregueu idees que complementin el que estem explicant a classe. Concretament crec que són molt interessants les imatges (les de la família reial Romanov, les de la vida quotidiana dels pagesos russos abans de la revolució, les dels soldats a front oriental durant la Primera Guerra mundial, les des bolxevics fent propaganda ent mig del poble, les imatges -en moviment- de LENIN, STALIN TROTSKY, etc.). Preneu-vos-ho amb calma (...no cal mirar-los tots alhora!).









Aprofito també per a penjar-vos aquesta sèrie d'enllaços de pàgines dedicades o relacionades amb el tema de la Revolució bolxevic:

-la web en anglès de vikipèdia (amb línies del temps, història, imatges, etc).
-la pàgina del Timesonline (un diari imaginari dels fets).
-la Revolución Rusa (web monogràfica del tema en castellà)
-un bon grapat d'imatges
-una lliçó virtual (també en castellà)
-... i una interessantíssima pàgina de l'xtec amb enllaços, fotosgrafies, bibliografia, biografies dels personatges, etc.


Així doncs, els que visiteu el blog sovint, ja teiu coses a fer (i als que no es deixen caure per aquí passeu-los la notícia del que hi ha penjat). Salut camarades! :-)

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?