El període d'entreguerres (2): la Itàlia feixista.



Us penjo algunes fotografies interessants sobre la Itàlia governada per Benito MUSSOLINI. Aprofito per recordar-vos que a Internet està ple d'informació sobre aquest període de la història del segle XX
, però que cal que anem en compte en no caure en algunes pàgines que enen més de "propaganda" que no pas de rigor històric.
Dit això, aquí van les imatges:


Detall de l'arribada dels feixistes, amb Benito Mussolini al centre vestit de paisà, a Roma després de la famosa Marxa sobre Roma (1922) i poc abans de rebre de mans del rei Vittorio Emanuele III l'encàrrec de formar "il nuovo ministerio" que hauria de portar el terror a Itàlia.




Aquesta altra imatge
ens mostra una escola italiana dels anys vint o trenta en la qual es pot veure com tothom (alumnes, professors, personal, etc.) formava part de la ideologia feixista... si a les fotografies sortien així, us imagineu com deuria anar l'escola?.



I finalment una fotografia d'un aeròdrom italià dels anys vint en la qual, novament, veiem a una sèrie de destacats feixistes en la primera fila de la fotografia, davant de models d'avions que més tard servirien, entre altres coses, per bombardejar el Camp de Tarragona durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939).




Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?