El període d'entreguerres (3): el nazisme a Alemanya.


Ara és el torn d'anar cap a l'Alemanya dels anys vint i trenta i de veure com, a poc a poc, els nazis van aconseguint més suport fins que Adolf Hitler esdevé canciller alemany l'any 1933. Us he buscat alg
unes fotografies que surten de la normalitat referents a coses que hem anat veient a classe:

La primera fa referència al Putsch de Münich, una mena de "fotografia familiar" d'alguns els membres i simpatitzants del Partit Nacionalsocialista dels Treballadors Alemanys (NSDAP). Fixeu-vos-hi que semblen gent de "poca broma". entre ells podem descobrir a Hitler.



La següent és una fotografia -de no massa qualitat, per cert- captada mentre el futur dictador alemany va estar tancat a la presó i on va aprofitar per escriure el llibre "La meva lluita".


Finalment, una fotografia d'època de la crema del Reichstag, l'inici de la brutal persecució política dirigida cap a comunistes, disidents o qualsevol opositor al règim nazi. Està bastant clar que, a partir d'aquell moment, les coses ja pintaven malament i el país es dirigia cap una situació de difícil retorn.





I finalment dues seqüències cinematogràfiques força divertides (si es capta el sentit, és clar):
una de les poques persones reconegudes a nivel internacional que va atrevir-se a fer conya i a enfotre-se'n directament de Hitler mentre governava Alemanya va ser Charles Chaplin (d'origen jueu). Vegeu aquestes dues seqüències de la pel·lícula "The great dictator". A la primera ridiculitza a Hitler quan encara era un simple sots-oficial a la Primera Guerra Mundial i a la segona el torna a ridiculitzar, ara fent-se acompanyar de Mussolini i discutint tots dos sobre les ànsies de poder mundial ("A veure qui és més xulo!)





.



Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?